4min

Performance

De DS1010+ is uitgerust met een 1,6GHz dual core processor en heeft standaard 1GB RAM. Dit geheugen is uit te breiden tot maximaal 2GB RAM. De algehele prestaties zijn uitstekend, de webinterface en toepassingen reageren snel. Het gebruik van meerdere toepassingen tegelijk is geen probleem.
Volgens de specificatie van Synology kun je een gemiddelde leessnelheid bereiken van 116 MB/sec en een gemiddelde schrijfsnelheid van 103 MB/sec. Uiteraard kunnen vele factoren van invloed zijn op de werkelijke performance.
Om de snelheid optimaal te benutten moet je de twee netwerkinterfaces in Link Aggregation mode zetten. Hiervoor heb je wel een managed switch nodig die 802.3ad Dynamic Link Aggregation ondersteund. Beide interfaces worden dan samengevoegd tot een logische interface van 2Gbps. Verder kun je de doorvoersnelheid verbeteren door Jumbo Frames in te schakelen. Hiermee vergroot je de standaard MTU size van 1500 naar maximaal 9000.

Op dit moment van schrijven heb ik geen managed switch, dus ben ik niet in staat om mijn metingen uit te voeren met Link Aggregation en Jumbo Frames. Ik heb een aantal tests uitgevoerd en dit zijn de resultaten:

Test 1 – iSCSI performance:
Ik heb een VMware ESXi server met iSCSI gekoppeld aan de DS1010+. Hierop heb ik een Windows Server 2008 R2 virtuele machine aangemaakt. Vanaf een fysiek systeem met Windows 7 heb ik een 2GB bestand naar de virtuele machine gekopieërd. Hierna heb ik een ander bestand van 2GB gekopieërd van de virtuele machine naar het Windows 7 systeem.

Gemiddelde resultaat van drie metingen:
Resultaten:
Leessnelheid: 93,8 MB/sec
Schrijfsnelheid: 82,5MB/sec

Test 2 – SMB performance
Deze test is uitgevoerd met hetzelfde fysieke Windows 7 systeem welke nu een gedeelde map op de DS1010+ gebruikt voor de lees- en schrijf test. Ook hier heb ik gebruik gemaakt van 2GB bestanden.

Gemiddelde resultaat van drie metingen:
Resultaten:
Leessnelheid: 97,4 MB/sec
Schrijfsnelheid: 84,6 MB/sec

Test 3 – Intel NAS Performance Toolkit
Tot slot heb ik nog een test uitgevoerd met de NAS Performance Toolkit van Intel. Met deze benchmarktool zijn een aantal tests uit te voeren die taken simuleren waar een NAS in het echt ook mee te maken kan krijgen. Zo kunnen er vanzelfsprekend tests worden uitgevoerd voor het lezen en schrijven van bestanden en directories, maar de Performance Toolkit kan ook het afspelen van HD-video en een foto-album simuleren. Die drie tests zijn uitgevoerd op hetzelfde RAID-5 volume (write cache aan) met exact dezelfde test en hardware setup. Mijn RAID5 volume bestaat uit 5x Seagate ST31000528AS.


Ik heb deze test drie keer uitgevoerd en daarvan de gemiddelde testresultaten genomen. De reden dat ik de test drie keer heb uitgevoerd is dat je zo betrouwbaardere testresultaten hebt. De testresultaten zijn hieronder te zien:









Het moge duidelijk zijn dat over de prestaties van deze NAS absoluut niet mag worden geklaagd. Deze NAS presteert enorm goed.