2min

Tags in dit artikel

Installatie


Inhoud


Alle onderdelen die in de verpakking zitten zijn hierboven afgebeeld op een originele productfoto van Noctua. De koeler komt gebundeld met de NT-H1 koelpasta van Noctua maar deze tube is niet gebruikt in de review. Dit heb ik met opzet zo gedaan om te voorkomen dat de prestaties van de koelers worden beïnvloed door verschillende soorten koelpasta. De voorgaande reviews zijn tevens uitgevoerd met dezelfde soort koelpasta namelijk de Arctic MX-2 koelpasta die ik in het verleden gereviewed heb en nog steeds voor recensie doeleinden gebruik. Inmiddels kun je bij Arctic de verbeterde versie van de MX-koelpasta aanschaffen, namelijk de MX-3.

Mocht je de Engelse installatiehandleiding niet begrijpen dan kun je op de site van Noctua terecht voor andere talen.

SecuFirm 2




Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar de koelers van Noctua zitten echt muurvast middels deze bevestiging. Geen geouwehoer met push-pins die de installatie wellicht makkelijker maken maar op den duur hun kracht verliezen. De SecuFirm 2-technologie is iets moelijker te installeren maar met enige rust en geduld heb je de koeler goed en wel binnen een tien tot vijftien minuten bevestigd (en ook oefening baart kunst).


In een duidelijke en overzichtelijke handleiding wordt duidelijk gemaakt welke onderdelen je nodig hebt voor het gebruik van de SecuFirm bevestiging. Voor zowel Intel als AMD is een aparte gebruikershandleiding meegeleverd die met behulp van tekst en plaatjes duidelijk maakt hoe de koeler bevestigd moet worden. Check van te voren goed of je genoeg ruimte heb in de kast voor deze koeler. Ik kan bij deze bevestigen dat de gemiddelde MIDI-tower (en groter) geschikt is en ook de NSK2480 kan de koeler huizen. Wel moest ik alvorens ik de koeler installeerde eerst de twee ventilatoren aan de zijkant van mijn HTPC-kast verwijderen (later weer vast zetten).