2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Buffalo HD-HX1.0TU3

Om USB 3.0 te testen heb je uiteraard wel compatible hardware nodig. Voor het moederbord heb ik de P55A-UD6 van Gigabyte uitgekozen.
De USB 3.0-schijf moet uiteraard ook verzorgd worden, deze ontving ik van Buffalo. De schijf die ik ontving is Buffalo’s eerste USB 3.0-schijf, uitgerust met een snelle Samsung Spinpoint F3 7200RPM 1TB.
Persoonlijk vind ik dit een hele goede keuze van Buffalo, de Spinpoint F3 is namelijk een van de snelste 7200 RPM schijven op de markt.


De schijf ziet er behoorlijk strak uit.

De inhoud van de doos is niet bijzonder spannend. Er zit onder andere de harde schijf in, een quick-start guide, een USB 3.0-kabel en een voedingsadapter. Ten eerste valt op dat de meegeleverde kabel bijzonder dik is, vergeleken met een USB 2.0-kabel. De kabel is ongeveer dubbel zo dik.


Aan de achterkant vinden we een USB 3.0-aansluiting en een voedingsaansluiting.

De aansluiting is ook veranderd, hier is te zien dat de B-stekker wat groter is:


De stekker is een stuk groter dan de USB-B variant van USB 2.0

Uiteraard schroef ik de Buffalo schijf even uit elkaar om te kijken hoe het intern geregeld is. De controller is niks bijzonders, de grootste chip die er op te vinden is een ARM-chip. Verder is er intern een ventilator te vinden om de schijf koel te houden:


Hier is de controller los te zien:


Om te kijken wat USB 3.0 met een SSD deed, rustte ik de controller uit met een Super-Talent SSD, hier is te zien dat de SSD in de controller zit:


Uiteraard gaat het om de prestaties, en daar zitten we natuurlijk
allemaal op te wachten! Lees het snel op de volgende pagina!