2min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (2)

Uiteraard bleef het niet bij die testen. De volgende kandidaat is Cinebench, die op de vorige pagina al bewezen heeft een prima maatstaaf voor de prestaties te zijn, ná het overklokken.
Deze grafiek toont de prestaties van de borden op standaard klokfrequenties:

Cinebench 10



In Cinebench 10 scoort het bord bovenmatig.

Zoals te zien, het bord prijkt in Cinebench 10 met zijn score aan de top. Het bord scoort beter dan alle eerder geteste borden en pakt een grote voorsprong op zijn vele male duurdere broer, de P55A-UD6. Waardoor het verschil komt, wist Gigabyte mij niet te vertellen. Naar mijn oog is het intern kwalitatief gewoon goed geregeld, en dat resulteert in deze score’s. Hou in het achterhoofd dat in deze test het Gigabyte H55-bord wel 2.3% sneller is dan het Asrock H55-bord. Dat lijkt niet heel veel, maar als je nagaat dat het enige verschil het moederbord is en het prijsverschil 0 euro is, mag het best imposant genoemd worden.

Volgende test is SuperPi. Hiermee laat ik de testbench 1 miljoen PI-calculaties uitrekenen. De resultaten zijn bij deze test niet wereldschokkend:

SuperPI – 1MB



In SuperPi laat het Gigabyte zijn kwaliteiten niet zien, zoals hij dat bij Cinebench 10 deed.

Bij SuperPI scoort het Gigabyte bord niet bijzonder. Het resultaat ligt redelijk in lijn met die van het Asrock bord.

De laatste test is SiSoft Sandra CPU Dhrystone/Whetstone.
Deze testen diverse aspecten van het moederbord, zo wordt er berekend hoeveel bandbreedte de CPU-kanalen hebben, hoe snel het RAM-geheugen aangesproken kan worden en dat resulteert in de onderstaande scores:

Sisoft Sandra 2010 – Dhrystone



Sisoft Sandra 2010 – Whetstone



De prestaties van het Gigabyte bord zijn ook hier gelijk te trekken aan dat van het Asrock bord.

In de SiSoft sandra testen scoort het bord ook niet bovenmatig, maar vergelijkbaar aan het Asrock bord. Intern verschillen de borden niet veel, dus het was een verwacht resultaat. Alhoewel de verschillen niet ver uiteen lopen, is het nog steeds een nette prestatie op het H55-platform.