3min

Tags in dit artikel

, , ,

Timescape, mediascape, browser en Moxier-software

Timescape


Timescape is een programma dat ontworpen is door Sony Ericsson en onderdeel is van de UX-interface. Dit programma maakt het mogelijk om gemakkelijk alle updates van bijvoorbeeld Hyves, Facebook en Twitter bij te houden. Ook wordt hier alle informatie weergegeven over je belhistorie, sms’jes, mailtjes enzovoorts. In dit programma is dus een volledige lijst te zien met updates van alle accounts die je hebt ingesteld. Het is dus niet meer nodig om alle websites af te gaan om te kijken of er nog updates zijn. Alles staat eenvoudig weergegeven in één lijst. Het is mogelijk om de lijst te filteren op alle updates, alleen gesprekken, sms’jes, mailtjes, gemaakte foto’s, muziek, Twitter, Facebook en Hyves. Het filteren gaat zeer eenvoudig. Sleep enkel en alleen de balk aan de onderkant naar het gewenste pictogram en de lijst wordt direct gefilterd.


Mediascape


Net zoals Timescape is Mediascape ook ontworpen door Sony Ericsson en onderdeel van de UX-interface. Dit programma is bedoeld om alle media op je telefoon te bekijken en te beheren. In Mediascape is je muziek te beluisteren en zijn je filmpjes en foto’s te bekijken. Iedere categorie heeft weer zijn eigen onderdelen zoals bijvoorbeeld onlangs bekeken/afgespeeld, onlangs toegevoegd en favorieten. In mediascape is dus in één oogopslag alle media te bekijken en te controleren. Heb je het gewenste item gevonden? Klik er enkel op en het wordt afgespeeld/weergegeven.

Daarnaast is het ook mogelijk om direct meer informatie over een bepaalde artiest te vinden, of muziek van deze artiest te kopen in de online winkel PlayNow van Sony Ericsson. Een andere handige feature is dat de software gezichten kan herkennen in foto’s. Je moet hiervoor voor elke contactpersoon één keer een foto selecteren, waarna de X10 kijkt op welke foto’s deze contactpersoon nog meer voorkomt. Deze foto’s worden dan weer gekoppeld aan de contactpersoon in kwestie.


Browser


De browser is zeer eenvoudig in gebruik. Druk op het menuknopje en er komt een menu tevoorschijn met een aantal functies. Zo zijn er in dit menu de knoppen ‘Ga’ te vinden om een adres in te voeren, ‘Afsluiten’ om de browser af te sluiten, ‘Bladwijzers’ om naar je bladwijzers te gaan, ‘Vensters’ om alle geopende tabbladen te bekijken, ‘Stoppen’ om het laden van een pagina te stoppen en een ‘Meer’ toets om nog wat extra functies te weergeven.



Het navigeren door pagina’s gaat prima ondanks dat het toestel geen ondersteuning voor multitouch heeft. Het in en uit zoomen gaat prima met de plus en min knoppen. Tevens is er een knopje aanwezig waarmee de pagina in z’n geheel verkleind op het scherm wordt weergegeven. Door te bewegen met je vinger over de pagina krijg je een grote balk met een uitvergroting van het stuk pagina waar je je vinger op dat moment op houdt. Wanneer je je vinger los aat zal de browser direct naar dat plekje op de pagina gaan waar jij je vinger hield. Zo is het snel en gemakkelijk zoeken en scrollen op bijvoorbeeld een forum.


Moxier software


De Sony Ericsson Xperia X10 wordt naast de standaard communicatiesoftware ook geleverd met een pakket van Moxier. In dit pakket zitten een aantal programma’s zoals een mailclient, een agenda, een contactpersonenlijst, een synchronisatieapplicatie en een takenplanner. Dit softwarepakket biedt meer mogelijkheden dan dat de standaardprogramma’s bieden. Helaas laat de gebruiksvriendelijkheid van Moxier te wensen over. Het is mij niet gelukt om verschillende e-mail accounts in te stellen. Tijdens de installatie gaf het programma verschillende foutmeldingen over de mailserver. Na het controleren van de instellingen en opgegeven gegevens kwam ik erachter dat alles correct was. Ik ben dus helaas niet in staat geweest om dit softwarepakket te reviewen.