2min

Tags in dit artikel

, , ,

Benchmarks

Benchmarks zijn scores die gegenereerd worden door speciale programma’s die daar voor gemaakt zijn. Door middel van deze scores is te zien welk toestel beter is dan de andere in een bepaald onderdeel.
Voor het testen van Android toestellen gebruiken wij de gratis benchmarkapplicaties Caffeinemark en Neocore. In de tabellen maken we een vergelijking met de scores van andere Android-toestellen die we getest hebben.

Caffeinemark


Als eerste heb ik Caffeinemark gedraaid. Met dit programma is te meten hoe het met de Java-snelheid gesteld is. Hieruit is te concluderen dat de 1 GHz Qualcom Snapdragon-processor weldegelijk een stuk sneller is dan de tragere varianten van eerder uitgebrachte Android-toestellen. De Sony Ericsson Xperia X10 laat de tegenstanders ver achter zich met ruim het dubbele aantal punten. Alleen de Nexus One van Google is op sommige punten sneller waardoor de overall score van de Xperia X10 maar een aantal punten lager uitvalt dan die van de Nexus One.








Neocore


De tweede benchmark is de Neocore benchmark. Met behulp van Neocore is te meten wat de maximaal haalbare frames per seconde (FPS) zijn. Telefoons zijn natuurlijk niet bedoeld om op te gamen maar het is wordt wel steeds meer mogelijk. Hoe meer FPS hoe minder ‘lag’ of vertraging je hebt. In onderstaand grafiek is te zien dat de Sony Ericsson Xperia X10 behoorlijk snel is, maar niet de snelste. Opmerkelijk genoeg scoort de HTC Legend een stuk beter, terwijl deze telefoon is voorzien van een 600Mhz-processor. De Xperia X10 is op het moment echter een goede tweede.