3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk & Specificaties

Het toestel van Motorola onderscheidt zich. Op uiterlijk. Op dikte. Op grootte. Op allerlei vlakken eigenlijk. Motorola probeert een designvol en functioneel toestel neer te zetten. En het lijkt erop dat dat gelukt is. De Milestone is namelijk opvallend functioneel en designvol.

Ik zou me er niet voor schamen om met deze smartphone rond te lopen, er zijn namelijk toestellen bij waar ik dat wel zou doen. De Milestone niet. Als dunste QWERTY-slider momenteel verkrijgbaar op de Nederlandse markt is het een zeer designvol toestel. De slider beschikt dus over een fysiek QWERTY-toetsenbord en kan hiermee concurreren met bijvoorbeeld de T-Mobile G1. Een van de enige toestellen dat ook een fysiek QWERTY-toetsenbord heeft.

Consumenten zoeken verschillende dingen in een toestel en een fysiek QWERTY-toetsenbord kan onderdeel van het eisenpakket zijn. Dan is de keuze op Android-gebied nu in ieder geval uitgebreid. Hiervoor had enkel de T-Mobile G1 een fysiek toetsenbordje, nu dus ook de Milestone. Helaas is de Milestone nog niet breed verkrijgbaar, maar hij is alwel gelanceerd in Nederland.
Het reviewexemplaar is beschikbaar gesteld door BelSimpel.nl. Bedankt daarvoor!


De Milestone heeft aan de voorkant, waar het scherm zich bevindt, geen knoppen zitten. Nou ja. Wel knoppen. Maar die zijn zo weggewerkt dat ze zich bevinden op het touch-screen. Dat is bijzonder stijlvol en werkt zeer prettig, moet ik bekennen. Als je hem uitschuift heb je zoals gezegd het fysieke QWERTY-toetsenbord. Maar er is ook een onscreen-toetsenbord beschikbaar.

De Milestone heeft een heel mooi scherm. Het scherm, met een diagonaal van 3,7” heeft indruk gemaakt op me. Het scherm is prachtig helder en reageert heel goed op aanrakingen. Dit zal waarschijnlijk een combinatie zijn van de aanraakgevoeligheid van het scherm, de software en de processor die gebruikt is. Maar het valt bijzonder op.


Het toetsenbord ben ik wat minder over te spreken. Ik ben sowieso niet zo pro fysieke toetsenborden. En dat is bij dit toestel dan ook niet anders. Hiervoor heb ik dan ook de hulp ingeroepen van iemand die wel van dergelijke toetsenborden houdt. Bas Langenberg, -Ko-, forum teamleider hier, heeft een T-Mobile G1 en geeft aan dat hij dit toetsenbord zeer goed vindt typen. Ik ga uit van zijn mening.

De Milestone wordt kaal geleverd, dat betekent: een oplader en een usb-kabel zitten erbij, daarnaast nog een software-CD en that’s all. Meer heb ik ook niet nodig, dus dat scheelt. De software-CD is wel heel handig, standaard weet Windows namelijk geen drivers terug te vinden voor de Android-device.


Specs


Onderdeel Omschrijving
Processor Texas Instruments OMAP 3430
Kloksnelheid processor 600 MHz
Besturingssysteem Google Android
Interface N.V.T.
Externe opslag D.M.V. Micro-SD (8 GB meegeleverd)
RAM 256 MB
Interne opslag 512 MB
Afmetingen 115 mm x 60 mm x 13 mm (LxBxD)
Gewicht 165 g (inclusief batterij)
Scherm 3,7" LCD-scherm
Resolutie scherm 480×854 pixels
Netwerken HSDPA/WCDMA/GSM/GPRS/EDGE
GPS J
Bluetooth 2.1
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort en een 3,5"-plug
Primaire camera 5 Megapixel + flitser
Audio Ingebouwde microfoon, speaker
Batterij-type Li-ion
Spreektijd 6 uur
Standby-tijd 350 uur
Geschatte eigen tijd: 16 uur