3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Applicaties & dagelijks gebruik

De Milestone biedt voornamelijk de standaard Google-applicaties. Maar voegt er toch het e.e.a toe. Omdat het mailen, sms’en en bellen eigenlijk op elke Android-telefoon hetzelfde is, ga ik jullie hiermee niet weer lastig vallen. Voor meer informatie over deze zaken kan je terecht bij de HTC Legend review, de HTC Magic review of de elke andere Android-review op Techzine.

Toch zijn er wat dingetjes veranderd. Zoals bijvoorbeeld de camera-app. Die is sterk uitgebreid met een hoop settings, wat het maken van foto’s toch leuker maakt. Daar staat tegenover dat de camera in de Milestone ronduit slecht is. Het maken van foto’s kan, maar zodra er onvoldoende licht is worden de foto’s al snel bijzonder slecht. Pixels zichtbaar en slechte kleuren. De Milestone heeft een flitser, maar dat lijkt maar weinig uit te maken. De camera is dus één van de minpunten op de Milestone.


Motorola heeft ook nog wat eigen applicaties op de Milestone gezet. Zo is de Milestone voorzien van een applicatie om data te syncen naar je computer. Standaard gebeurd dit over een WiFi-verbinding of over een USB-verbinding. In beide gevallen surf je naar een speciale URL, ofwel het IP-adres van de telefoon en krijg je een webinterface te zien. Hier kan je allerhande zaken beheren, zoals bijvoorbeeld je contacten. Ook is het mogelijk om foto’s te downloaden enzovoorts. Het is een simpele interface. Daar staat tegenover dat de interface altijd te bereiken is en een directe verbinding, inclusief het installeren van drivers niet benodigd is.

Zodra je drivers geïnstalleerd hebt is er ook een software-pakket beschikbaar wat meer geavanceerde mogelijkheden biedt. Maar dat heb je eigenlijk niet echt nodig. Je contacten worden immers ook gesynchroniseerd met Google Contacts. Bestanden zoals bijvoorbeeld foto’s en muziek kan je makkelijk overzetten door middel van de webinterface of de mass-storage-mode.

Motorola heeft ook een Gesture-App toegevoegd. Hiermee kan je makkelijk gestures tekenen en zo taken of apps starten. De mogelijkheden hiermee zijn zeer prettig. Er is een widget beschikbaar voor je home-screen, waardoor je dus eigenlijk gelijk je eigen gesture kan tekenen en kan beginnen. Heel vlot en gemakkelijk dus. Via de Motorola App kan je eigen gestures toevoegen, wijzigen en verwijderen.


Voor degene die geen idee hebben wat Gestures zijn: een korte uitleg. Een gesture is een snelle tekening, bijvoorbeeld een S, of een driehoekje. Die teken je dus op je scherm, door middel van het touch-screen. De telefoon herkent het patroon en start vervolgens iets. Zo kan je direct een S tekenen en de sms-applicatie starten, of de sms-applicatie een smsje laten versturen. Of met een driehoekje snel een website bezoeken. Een zeer handige toevoeging dus!

De batterijduur van het toestel is overigens wel redelijk. Ongeveer een dag trekt de telefoon wel bij intensief gebruik. Standby-tijd is uiteraard veel langer. De Milestone presteert hier zeker niet als beste in, maar ook zeker niet als slechtste. Een mooie middenmotor dus. Hierbij moet je er rekening mee houden dat eigenlijk elke telefoon tegenwoordig minimaal één keer per twee dagen opgeladen wil worden. Althans, elke smartphone. Voor ‘normale’ GSM’s gelden over het algemeen andere regels.