1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Benchmarks

De Milestone heeft een relatief ’trage’ processor, maar hoe verhoudt deze zich nu in vergelijking met andere Android-toestellen? De HTC Legend scoorde op zich nog vrij redelijk, zo bleek recent uit de testen.

Van de Milestone heb ik eerlijk gezegd toch hogere verwachtingen. Dat komt voornamelijk door de snelheid waarmee Android reageert. Om dit uit te zoeken gebruik ik Caffeinemark, een applicatie die de kracht berekent aan de hand van een aantal Java-toepassingen en benchmarks.


Daarnaast gebruik ik Neocore voor het aantal frames per second. Hiervoor heb ik minder hoge verwachtingen. Want de Milestone heeft een heel slechte GPU, de kans dat de Milestone dus slecht presteert op dit gebied, is vrij groot. Hierbij moet opgemerkt worden dat je dit enkel gaat merken bij actiegames op je mobiele telefoon. Hoe vaak je dit doet, hangt van jezelf af. Maar over het algemeen doe ik het persoonlijk eigenlijk nooit.

Alle resultaten vind je hieronder:








Neocore


Bij games zijn FPS (frames per second) erg belangrijk. Hoeveel beelden per seconde kan de telefoon nu eigenlijk verwerken. Scheelt het nog wat met andere toestellen, doordat de HTC Legend een snellere processor heeft? Wij voerden de benchmark uit en hieronder vind je onze resultaten terug. Deze test is niet helemaal betrouwbaar, hij is namelijk ontwikkelt door Qualcomm en de processor in de Milestone is ontwikkeld door Texas Instruments. Waarschijnlijk scoort de Milestone om deze reden lager.