2min

Tags in dit artikel

Features

Gigabyte heeft ook een aantal leuke features op het moederbord geïntegreerd die moeten zorgen voor een groter gebruikersgemak en betrouwbaarheid van het moederbord.

AM3 CPU ready


Dit kleine moederbord mag dan al wat langer op de markt zijn, maar dit moederbord ondersteunt AM3-processoren en werkt met DDR3-geheugen. Met dit moederbord zou je dus nog een mooie tijd vooruit kunnen. Dit moederbord heeft immers ook ondersteuning voor de nieuwe 6-core processoren van AMD wat ervoor zorgt dat je nog een tijd upgrade mogelijkheden hebt, naar zelfs high-end processoren.

Dual-bios


Dual-bios zorgt ervoor dat je wanneer een bios corrupt raakt of de instellingen van de huidige bios zo staan ingesteld dat je de pc niet meer krijgt opgestart, het moederbord automatisch overschakelt naar de andere bios zodat de instellingen weer kunnen worden hersteld. Dit komt tot stand door de twee fysieke bios-chips die op het moederbord aanwezig zijn.

2oz copper design


Wat Gigabyte tegenwoordig in elk hedendaags moederbord verwerkt is het 2oz copper design. Dit wil zeggen dat er twee lagen koper in het moederbord zitten verwerkt die moeten zorgen voor een lagere temperatuur van het moederbord, stabielere lijnen voor de stroom en de onderliggende lijnen. Dit zal het overklokken en de stabiliteit van het moederbord volgens Gigabyte erg ten goede komen.

ATI Hybrid Graphics Technology


Het moederbord ondersteund ook ATI Hybrid Graphics technology, wat betekend dat je de onboard-videokaart kan laten samenwerken met een externe videokaart voor betere prestaties, of je kan tot vier beeldschermen laten werken op je computer. Hierbij moet je wel een externe videokaart gebruiken die dit ondersteund.

HD4200 – Full HD content


De IGP op dit moederbord, de HD4200, is vaak de reden dat men een 785G neemt. Deze onboard videokaart is namelijk in staat Full HD content moeiteloos af te spelen. De 785G-chipset biedt namelijk ondersteuning voor UVD, Unified Video Decoder, waardoor de videokaart werk van de processor over kan nemen. Hierdoor zijn systemen gebaseerd op de 785G-chipset dan ook erg populair in de HTPC-wereld. Nu is de HD4200 niet sterk genoeg om bij HD-content alle instellingen op z’n hoogste te zetten (denk aan belichting, anti-aliasing, buffers etc) aangezien de 40 shaders daarvoor niet toereikend zijn, maar het gros van de content kan hij zonder veel inspanning aan.