2min

Cooler Master NotePal U2 Fan Edition

De eerste laptopstandaard die ik ga behandelen is er een van Cooler Master. Om preciezer te zijn de Notepal U2 Fan Edition. Deze standaard is geschikt voor laptops tot 17 inch, grotere laptops zijn wel mogelijk, maar deze steken dan uit, niet ideaal dus.



Uniek aan de Notepal U2 is de mogelijkheid om de twee fans te verplaatsen, die worden meegeleverd bij de Fan Edition. De fans worden voorzien van stroom door middel van een USB-aansluiting. Het verplaatsen van de fans moet helpen bij het koelen van plaatsen waar de temperatuur te ver oploopt. De fans hebben een laag en statisch toerental van 300 RPM. De ventilatoren zijn vrijwel onhoorbaar.

Het product beschikt niet over een USB-hub, maar neemt dankzij de USB-aansluiting in de vorm van een verlengstukje geen extra poort in beslag. Het geheel weegt 725 gram en is gemaakt van aluminium en rubber. De standaard is duurzaam, stevig en ziet er strak uit.


De standaard kan dienen als beschermhoes, waardoor die minder ruimte inneemt.

Het feit dat de Notepal U2 geen USB-hub of verstelbaar oppervlak heeft is terug te zien in de prijs, de is slechts 20 euro, de laptopstandaard is verkrijgbaar in het zwart en zilver. Zoals eerder aangegeven kan de Notepal U2 bovendien fungeren als beschermhoes voor de laptop en neemt daardoor minder ruimte in, waardoor hij in de meeste laptopvakken van een laptoptas zal passen (343 x 266 x 58.6mm).

Voordelen:
  • verplaatsbare en stille fans;
  • prijs.

Nadelen:
  • niet in hoogte verstelbaar;
  • geen USB-hub.