2min

De beste keuze voor een laptopstandaard

Nu moeten we nog een winnaar gaan kiezen uit deze 5 laptopstandaarden, dit is echter behoorlijk lastig want de verschillen zijn vrij groot.

De Notepal ErgoStand is al snel favoriet dankzij de verstelbare snelheid waarmee de ventilator kan draaien, en de vijf standen variërend tussen een hoek van ongeveer 6 graden en 45 graden. Bovendien beschikt de laptopstandaard over een USB-hub. Het minpunt is echter het geluid van de ventilator op zijn snelste stand en het feit dat de koelprestaties toch wat tegenvielen.

De Lapchilla van Coolink kan ook redelijk hoog vastgezet worden (32 graden), maar is geen aanrader. De Lapchilla voelt gammel aan en het verstellen is niet erg fijn, je hebt het gevoel dat hij elk moment in kan storten. Ook het design valt tegen en de koelprestaties zijn ook niet overtuigend.



De Choiix Air Through en de mini variant zijn niet in hoogte verstelbaar maar hebben wel weer een mooi design, een USB-Hub en past die prima bij bijvoorbeeld een Macbook. Op het gebied van koeling scoort de Choiix Air Through gemiddeld en de mini variant slecht.

Dan hebben we tot slot de Cooler Master NotePal U2 Fan Edition over, een laptopstandaard met uitzonderlijk hoge prestaties op het gebied van koeling, maar deze is niet in hoogte verstelbaar en heeft geen USB-Hub. Het design van de laptopstandaard is goed maar niet geweldig.

Zoals je hem misschien al aan voelt komen, we hebben geen echte winnaar, de beste laptopstandaard lijkt nog gemaakt te moeten worden. Wat ons betreft moet je zelf bepalen welke laptopstandaard het beste bij jou past. We raden in elk geval aan om de keuze te maken uit de Cooler Master NotePal U2 Fan Edition, de Cooler Master Notepal Ergostand of de grote variant van de Choiix Air Through. De andere twee vallen wat ons betreft af.

Speciaal voor de fabrikanten die dit lezen. De beste laptopstandaard, heeft stille en verplaatsbare ventilatoren, is in hoogte verstelbaar, beschikt over een USB-hub en heeft ook nog een mooi design en het mechanisme om hem in hoogte te verstellen is nooit gemaakt van plastic. Helaas voor de lezers van dit artikel moet die laptopstandaard nog gemaakt worden.