2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Lian Li introduceert de Pitstop T1 om niet alleen maar saaie mogelijkheden te geven aan enthousiastelingen en hardwaretesters. Veertestbenches zijn slechts een vierkant blok waar alle onderdelen op of in geplaatst kunnen worden. Niets van dit alles bij de Lian Li Pitstop T1. Het bedrijf uit Taiwan heeft veel moeite gedaan om een interessante testbench te maken en het resultaat mag er wezen.



De T1 biedt ruimte aan een Mini-ITX-moederbord, een 5,25 inch slimdrive en een 3,5 inch harde schijf. Om het geplaatste systeem aan te slingeren is er verder natuurlijk ook een normale ATX-voeding vereist. Deze onderdelen kunnen allemaal op prima wijze verwerkt worden in de T1.

De T1 is bedoeld als testbench, maar kan eventueel ook gebruikt worden als display. Om deze reden is het moederbord makkelijk bereikbaar: het bord wordt namelijk helemaal bovenop geplaatst terwijl de andere onderdelen beter verscholen zitten.

Om trillingen van de koeling voor de voeding te voorkomen, levert Lian Li twee rubberen strips mee. Aangegeven wordt dat de strips niet alleen voor geluidsreductie zijn bedoeld, maar ook om te zorgen dat de voeding geen krassen veroorzaakt bij het bevestigen.

Aan de onderkant is een kabelklem te bevestigen. Lian Li is erg trots op deze klem en schijnt er ook een patent op te hebben. Met behulp van de klem wordt het makkelijker om de kabels netjes op te hangen.

De Lian Li Pitstop PC-T1 weegt 1,08 kilo en is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en zilver. De eerstgenoemde zal 150 euro kosten terwijl de andere twee voor 20 euro minder over de toonbank gaan. Waar het relatief grote prijsverschil nou in zit is ons onduidelijk.