2min

Tags in dit artikel

Installatie software en kabels

De software-installatie is zo klaar als een klontje. Driver downloaden (10,4 MB) of van de cd plukken, daarna installeren en je kunt bijna al gaan. Hierna stel je de USB-dongle in op de pc en daarna stop je hem in een USB-poort en wordt het stuur herkend. Op de PS3 is het nog simpeler. De dongle op PS3 instellen en hij werkt out of the box.



Kabels


De grap van dit setje is dat er geen kabels zijn, nou ja, ééntje dan. De kabel waarmee het stuur wordt verbonden met de rest van de set alsof het een echt F1-auto is, is een gekrulde kabel. De stekker is een 7-pins ronde stekker die bovendien nog vastgeschroefd dient te worden, aangezien er een moertje op zit. De kabel is lang genoeg voor deze toepassing en het is dan ook geen enkel probleem. Voor de aansturing heeft dit stuur een USB-dongle die in de pc of PS3 gestoken moet worden en daarna trekt het stuur zijn puf uit vier AA-batterijen.


Opvouwen


Dit stuur heeft een groot voordeel wat betreft wegwerken. Je kunt na gebruik het stuur opvouwen en meenemen aan het handvat. Hierdoor neemt het stuur een stuk minder ruimte in beslag en doordat er geen kabels zijn zit je ook niet met rommel. Het opvouwen gebeurt door middel van drie schroeven: twee schroeven zitten bij de pedalen in de buurt, hiermee bepaal je de hoek die het stuur maakt, de derde schroef zit op de stuurstang, waarmee je de lengte van de stuurstang bepaalt.