2min

Tags in dit artikel

, , ,

Installatie & in gebruik

Installatie


De installatie van het apparaat is enorm simpel. Je sluit de LaCinema Mini HD aan op je computer door middel van een mini-USB kabel waarna je bestanden op het apparaat kunt zetten. Ook is er de mogelijkheid het apparaat draadloos te benaderen, dit is natuurlijk nog veel makkelijker omdat je altijd bestanden kan verwijderen en erop kan zetten van een afstand.

Het kastje aansluiten op de pc is net zo makkelijk. Je kan het apparaat gewoon op de televisie aansluiten op de manier die je voorkeur heeft, het makkelijkste is gewoon via HDMI maar mocht je beschikken over een mooi Dolby Surround systeem dan kan je deze apart aansluiten. De mediapseler is uiteindelijk net zoals elk ander extern apparaat via de externe kanalen van je televisie te bekijken.

In gebruik


De LaCinema reeks heeft een erg simpele interface die makkelijk is in gebruik. Binnen het menu heb je de keuze tussen: film, muziek, foto’s, instellingen en netwerk. Wat de eerste vier doen lijkt me duidelijk, de laatste is voor een eventuele netwerkschijf. De films en bestanden zijn namelijk ook van het netwerk af te halen, ook is het mogelijk om je Flickr account in te laden zodat je al je foto’s snel en makkelijk kan bekijken.


Onder film, muziek of foto’s heb je een mappenstructuur waarin de bestanden zitten, bij films zie je bijvoorbeeld een afbeelding van de film en de naam, bij muziek een aantal muziekmappen met daarin albums of losse nummers. Hierboven is een kleine demonstratie te zien van de interface in gebruik.