2min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Asus levert de GTX580 in een verpakking die zo goed als identiek is aan die van de GTX400-serie. Dat Asus hetzelfde kleurenschema en dergelijken gebruikt is natuurlijk prima, dit schept immers alleen maar duidelijkheid. Dat de fabrikant er echter voor kiest om precies dezelfde graphics te gebruiken is natuurlijk wel een tikkeltje karig. Maar natuurlijk draait het allemaal niet om de doos, maar om wat we er in terug vinden.



Inhoud
In de doos vinden we twee kleinere dozen. In de eerste doos vinden we de accessoires van de GTX580. Dat zijn er maar weinig, namelijk een handleiding, CD met drivers en een dubbele zespins-naar-achtpins PCIe-adapter. Hoewel de adapter niet in onze doos zat zal er ook een Mini-HDMI naar HDMI-adapter meegeleverd worden. Accessoires die we bijvoorbeeld missen zijn een DVI naar VGA-adapter.



De ENGTX580
In de andere doos vinden we uiteraard de videokaart zelf terug. De kaart is voorzien van de referentie-koeler van nVidia. Dit houdt in dat de kaart is bedekt met een behuizing van plastic. Aan de achterkant is een grote ventilator geplaatst die de koude lucht over het koellichaam in de behuizing blaast. De lucht verlaat de computerkast via een PCI-slot.

De videokaart wordt door middel van een zes- en achtpins PCI-e-stroomconnector voorzien van prik en heeft twee SLI-bridge connectoren, waardoor er maar liefst drie GTX580-kaarten samen zouden kunnen werken. Aan de achterkant van de videokaart vinden we twee DVI-poorten, alsmede een mini-HDMI-aansluiting.



Asus ENGTX580
GPU-klokfrequentie 782 MHz.
Shader-klokfrequentie 1564 MHz.
Geheugen-klokfrequentie 1002 MHz. GDDR5 (4008 MHz. effectief)
Geheugenbus 384-bits
Geheugengrootte 1536 MB
Productieproces 40nm
Texture Units 64
Voeding 1x PEG 6pin, 1x PEG 8pin
Interne aansluiting PCI-e x16 2.0
Externe aansluitingen 2x DVI-I, 1x Mini-HDMI
Lengte 27,9 centimeter
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties