2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk en gebruikerservaring

Uiterlijk


Als er naar de A665 gekeken word, kan men niet om het donkere en strakke design heen. De buitenkant is volledig zwart en heeft een prettig motief wat het zicht van vette vingers aanzienlijk beperkt. De Satellite ziet er vooral erg robuust en stevig uit en is met zijn 2,75 kilogram niet enorm zwaar.



Eenmaal opengeklapt kijk je tegen het 15,6 inch beeldscherm aan wat is voorzien van een speciale laag zodat het 3D effect waar kan worden genomen wanneer men de shutter glasses draagt. Wanneer de de laptop aan staat, word het toetsenbord verlicht met witte leds. In combinatie met het zwarte design geeft dit alles een mooi geheel. Jammer genoeg is de ruimte tussen de behuizing en toetsen iets wat aan de ruime kant. Hierdoor zal je dus genoodzaakt zijn om af en toe je toetsenbord schoon te moeten maken. Het toetsenbord typt fijn en reageert erg goed op de aanslagen. Het touchpad voelt daarin tegen niet fijn en reageert slecht.



Gebruikerservaring


De Toshiba kent een afmeting van 15,6 inch maar oogt naar onze mening meer als een 17 inch laptop. Het gewicht van de laptop is gemiddeld en niet storend. Met uitzondering van het scherm vindt je op de hele laptop een fijn motief wat de laptop niet verkeerd staat. Wij willen Toshiba wel de tip geven dit bij volgende modellen niet op het touch pad door te voeren. Door dit motief voelt het touchpad zoals eerder vermeld raar aan en is daarom ook niet fijn te gebruiken. Ook reflecteert het scherm vrij veel en kan dit als onprettig worden ervaren wanneer de zon zich in je rug bevindt.



Het vermelden waard vinden wij het Dolby Advanced audio systeem. Waar andere boxen al snel schel gaan klinken op een hoger volume, blijft de Toshiba op elk niveau van goede kwaliteit. Of het nou gaat om pop, rock, dance of klassiek het geluid is van goede kwaliteit. Wanneer Dolby Advanced Audio ingeschakeld is, lijkt het systeem ook nog eens over een 5.1 set te beschikken.



Het systeem wordt geleverd met Windows 7 Home Premium x64 en een hele sloot lading aan voor geïnstalleerde software. Wij zijn geen tegenstander van het meeleveren van extra software, alleen hebben het idee dat al deze extra software de Toshiba laptop niet bepaald sneller maakt. Ook als we de taskmanager openen en zien wat voor processen van Toshiba zelf er allemaal op de achtergrond draaien, schrikken we toch wel een beetje. Wellicht dat Toshiba dit in de toekomst nog maar eens moet heroverwegen.