2min

Tags in dit artikel

, , , ,

3D Vision

Nvidia’s 3D Vision pakket
In de laptopdoos vinden wij ook nog een aparte doos met daarin alles wat nodig is om van het 3D spektakel te kunnen genieten. Het pakket bestaat uit een bril met shutter glasses, een infraroodzender en een USB-kabel. In de doos treffen we ook nog wat boekjes aan plus twee extra neus stukjes. Erg prettig zijn de extra zachte doekjes waarmee de bril schoongemaakt kan worden. De bril is prettig vormgegeven en heeft een natuurlijke pashouding.




Nadat we de infraroodzender via de meegeleverde kabel aan de laptop bevestigen, activeren we de bril. Vervolgens starten wij de voorgeinstalleerde nVidia 3D Studio. Het laden hiervan duurt een kleine twee minuten. Hiermee lopen we gelijk tegen het eerste minpunt aan, het laden van sommige applicaties duurt wat lang.



Ook word bij het kijken van alle fragmenten goed duidelijk dat 3D niet overal even goed uit de verf komt. Zo komt het 3D effect bij een van de geanimeerde video’s slechts één keer echt goed tot zijn recht. Bij een videofragment over natuurverschijnselen komt het 3D effect al veel beter uit de verf. Door de 15,6 inch afmeting van de A665-12M kan 3D echter niet goed overtuigen. Zo komt het bij verschillende weergave net wat te kort om het er echt uit te laten springen. Ook "flikkert" de bril continu en kan dit in somige gevallen tot irriterend ervaren worden of zelfs leiden tot hoofdpijn klachten.

Op de volgende pagina zullen wij dieper in gaan op de prestaties van de laptop aan de hand van wat benchmark resultaten.