1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Testresultaten (2)

Op deze pagina enkele testen die veel invloed hebben op de algemene gebruikerservaring. Elke gebruiker houdt van een korte opstarttijd, lange batterijduur en een stil en koelsysteem.



Batterijduur is duidelijk een van de punten waar Toshiba met dit systeem niet op heeft gelet. De dikke CPU en GPU zijn hier in onze optiek dan ook duidelijk de oorzaak van, deze presteren enorm goed maar zijn alles behalve energiezuinig.



PCMark liet het al een beetje zien in de benchmarks. Het systeem heeft een snelle CPU en GPU maar de rest blijft wat achter. Ook de vele processen van de extra meegeleverde software die op de achtergrond draait doen hier ook vast geen goed aan. Tijdens het opstarten dien je dus wat geduld te hebben voordat deze is opgestart.



Als we gaan kijken naar de hitte productie van dit systeem dan kunnen we stellen dat dit een middenklasser is. De laptop wordt niet extreem heet maar ook niet enorm koel. Met deze CPU en GPU is dat een goede prestatie.



Tot slot de geluidsproductie van de koeling, deze hebben we ook gemeten en daaruit valt op te maken dat het systeem flink moet draaien om ook daadwerkelijk koel te blijven. De geluidsproductie van de fans ligt dan ook aan de hoge kant.