Al onze Insights

Insight: Cloud

In deze insight bespreken we de belangrijkste zaken rondom cloud computing. De meeste organisaties hebben inmiddels een coud-strategie ontwikkeld om onder meer de infrastructuur en DevOps-processen te verbeteren. Met een goede cloud-strategie geniet je bedrijf van voordelen als schaalbaarheid, flexibiliteit, productiviteit, agility en eenvoud. Om de cloud-strategie van je bedrijf optimaal vorm te geven, wordt vaak aangeraden voor een hybrid cloud- of multicloud-model te kiezen. Voor je bedrijf kan het voordelig zijn om meerdere public cloud-diensten te combineren, aangevuld met on premises- en/of private cloud-diensten. Alles naar een public cloud-aanbieder brengen lijkt niet meer wenselijk.

Strijd

Verschillende leveranciers richten zich op de markt voor cloud computing. Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform worden als de grote drie gezien, maar ook Oracle Cloud, IBM Cloud en Alibaba Cloud zijn grote spelers. Natuurlijk is er overlap tussen de platforms. Elke partij benadert de cloud echter op zijn eigen manier en het is dan ook goed om de verschillen te kennen.

Lees onze Insights overCloud

Insight: Low-Code

In deze insight bespreken we de belangrijkste zaken rondom low-code. Deze technologie wordt steeds populairder binnen organisaties, vanwege het feit dat op een relatief eenvoudige manier software ontwikkeld kan worden. Met low-code krijgen gebruikers bouwblokken en drag-and-dropmechanismes in handen om apps te maken. Niet iedereen zal bekend zijn met low-code. Daarom besteden we in een van onze artikelen aandacht aan de vragen wat het is en waar je precies rekening mee moet houden. Er zijn in principe verschillende soorten low-code waar je gebruik van kunt maken: een puur low-codeplatform waarop je complete applicaties bouwt die zelfstandig opereren en een low-codeoplossing van een IT-leverancier die het erbij doet om met name het platform uit te breiden.

Low-code development versus low-code platform

Verschillende spelers op de markt werken aan een dergelijke puur low-codeplatform. Mendix en OutSystems zijn daar voorbeelden van. Aan de andere kant heb je de SaaS-leveranciers als Salesforce, Oracle, SAP, ServiceNow en Microsoft, die ook uitgebreide mogelijkheden bieden. We zetten uiteen wat deze verschillende leveranciers doen en wat ze uniek maakt. Er zijn ook steeds meer geluiden over de combinatie van low-code met andere technologieën, zoals met integratieplatformen, business process management en robotic process automation. Het gezamenlijk gebruiken van dergelijke technologieën wordt ook wel hyperautomation genoemd.

Lees onze Insights overLow-Code

Insight: Security

In deze Insight bespreken we de belangrijkste zaken rondom security. Een onderwerp dat hoog op de agenda van iedere organisatie hoort te staan, want het aantal malwareaanvallen en datalekken bevindt zich vandaag de dag op een recordhoogte. Wat kan jouw organisatie allemaal doen om veiliger te worden en de risico's te beperken?

Ransomware

Een van de aanvalssoorten waar veel bedrijven vrees voor hebben is ransomware. In veel lijstjes wordt deze vorm van kwaadaardige software immers als meest voorkomend aangemerkt. Ook ondervinden organisaties wanneer ze slachtoffer zijn veel last van de gevolgen.

Beveiligen van het bedrijfsnetwerk tot aan de cloud en de thuiswerkplekken

Een ander onderwerp waar goed over nagedacht moet worden is het beveiligen van het netwerk. Niet enkel het bedrijfsnetwerk, maar ook de cloud en de thuiswerkplek. Tijdens de coronaperiode is de thuiswerkplek voor cybercriminelen een populaire toegangspoort tot het bedrijfsnetwerk geworden. Veel te nemen stappen voor thuiswerkplekken zijn echter anders dan bij het traditionele bedrijfsnetwerk. Wat verder opvalt is dat de security-industrie fundamenteel stuk is. Daarmee bedoelen we dat veel investeringen niet opleveren wat verwacht of gehoopt werd. Het kan en moet echter wel beter. Verder bespreken we nog veel meer belangrijke zaken, zoals API security en SASE.

Lees onze Insights overSecurity

Al onze Insights