Insight:
Cloud ERP

Voor veel organisaties is Enterprise Resource Planning (ERP) het belangrijkste bedrijfssysteem, omdat ze kritieke bedrijfsprocessen erin draaien. Zonder deze softwareoplossing komt de bedrijfsvoering stil te liggen. Daarom besteden we in een aparte insight aandacht aan ERP.

Verschillende bedrijven gebruiken nog altijd een verouderd ERP-systeem. Dat heeft ermee te maken dat ze ooit voor een pakket kozen dat op maat gemaakt is voor hun bedrijfsvoering. Het bedrijf hanteerde bepaalde processen, waar de ERP-installatie op aangepast werd. Dit systeem bleef jarenlang in gebruik.

In de cloud


Deze verouderde systemen passen echter niet meer bij moderne bedrijfsvoering die organisaties nastreven. Daarom hebben verschillende softwareleveranciers nieuwe versies van hun oplossing geïntroduceerd. De systemen gebruiken best practices voor sectoren. Een softwarepakket wordt daarbij veel minder aangepast. In plaats daarvan passen bedrijven zich meer aan aan de standaarden voor hun sector.

Door cloud ERP kunnen bedrijven bijvoorbeeld eenvoudiger updates van de software gebruiken. Ook nemen de prestaties toe, volgen ze een subscriptiemodel en zijn resources eenvoudiger toe te voegen om groei te faciliteren. De cloud heeft de toekomst, ook voor ERP.

Uiteindelijk zijn er verschillende grote softwareleveranciers die een rol spelen in de wereld van ERP. We behandelen onder meer Oracle, SAP, Microsoft, IFS, NetSuite en Infor.