2min

Tags in dit artikel

, ,

De tutorial

In deze tutorial ga ik je uitleggen hoe je Windows XP kan skinnen zonder een programma te gebruiken. Onder skinnen versta ik msstyles, dit zijn bestanden die in het zelfde formaat zijn gemaakt als het Windows Luna thema.

Wat heb je nodig:

Stap een

Als eerst gaan we uxtheme.dll patchen, daarvoor gebruiken we boven genoemde patcher. Download het .rar bestand en open het. Open nu UXTheme-Patcher 4.0.exe, je krijg dan het volgende venster te zien:

Klik op patch wacht even:

Vervolgens krijg je dit te zien:

Je krijgt dan een melding van windows met de titel "Windows File Protection" klik in de melding op cancel en in de volgende op "Ja". Klik in de overgebleven melding op Ok. Hierna krijg je dit te zien:


Sla wel eerst werk op waar je mee bezig was aangezien je computer nu gaat rebooten.

Klik hier op OK.

Stap twee

Nu gaan we een theme op je computer "installeren". Download het Luna-Mod rar bestand via boven staande url en open het. In het .rar bestand vind je een map met de naam Luna Mod en een readme. In deze readme staat wat informatie over de autheur die we verder niet nodig hebben. Deze map ga je nu "extracten" naar de volgende map: "C:WINDOWSResourcesThemes".


Klik op extract.


Typ de instalatie-map of zoek hem dmv de mappenboom aan de rechterkant en klik op "OK".

Ga vervolgens naar je bureaublad klik er op met je rechter muisknop en klik op eigenschappen. Ga vervolgens naar he tabblad "vormgeving" en klik je op uitklap menu onder "Vensters en knoppen:". Kies nu "Luna Mod", je kan nu eventueel nog een andere style dan Luna Mod kiezen in het menu "Kleurencombinatie:". Ik heb hier gekozen voor "Royale". Sluit nu het venster en je bent klaar.

Je kunt natuurlijk allerlei themes gebruiken. Hier onder staan een paar websites:

DeviantArt
Staan veel themes en de meeste ook van goede kwalieit
Win Modify
Site met veel themes en goede kwaliteit
Customize
Goede site maar zit ook wat lagere kwaliteit themes tussen

Wij danken Good Fella voor het insturen van deze tutorial.