1 min

Tags in dit artikel

Time2Learn, een nederlands bedrijf heeft een gat in de markt ontdekt. Ze bieden sinds kort audiocursussen aan in mp3-formaat die bedoelt zijn om mensen in de file of trein iets bij te leren. Een aantal cursussen van elk 70 minuten lang behandelen verschillende onderwerpen waar de gemiddelde Nederlander baat bij zou kunnen hebben.

Op de site van Time2Learn kan je de de verschillende cursussen aankopen voor € 4.90 per cursus. Verschillende onderwerpen als psychologie, het heelal, de Nederlandse geschiedenis en de verschillende godsdiensten worden behandeld. Cursussen over het internet en filosofie zijn momenteel in de maak.

Volgens Matthé Smit, oprichter van het bedrijf is dit een gat in de markt en is er een grote vraag naar dit product. Vooral de cursus over de Nederlandse geschiedenis is volgens hem in trek omdat enkele ministers beweerden dat Nederlanders weinig tot niets van hun geschiedenis afwisten.

Opmerkelijk genoeg moedigt Smit het illegaal verspreiden van de mp3´s aan. Volgens hem gaan de mensen dan sneller geneigd zijn om een product aan te kopen. Zelf dacht hij eraan om de producten te verspreiden via nieuwsgroepen en P2P netwerken.

Time2Learn neemt dus een zeer vernieuwende stap. Een nieuw product op een nieuwe markt en men stimuleert het illegaal verspreiden van de bestanden. Nu kan men zich afvragen of het wel zal aanslaan bij het grote publiek?