Volgens diverse berichten op het internet zouden de ontwikkelaars van het spel S.T.A.L.K.E.R. zonder toestemming leentjebuur gespeeld hebben bij andere ontwikkelaars. Diverse screenshots duiden erop dat sommige texturen en light images direct uit games als Doom 3 en Half Life 2 komen.

Op het internet verschenen recentelijk berichten van gamers die de texturen van S.T.A.L.K.E.R. hadden vergeleken met die van andere games. Zo meldde een gebruiker van het MapCore forum dat light images van Doom 3 en S.T.A.L.K.E.R. overeenkwamen. Sommige afbeeldingen waren lichtelijk gemodificeerd, terwijl anderen gewoon gelijk waren gebleven. In ieder geval kwamen de bestandsnamen één op één overeen met die van Doom 3.

Op datzelfde forum werd later gemeld dat texturen voor het water identiek waren qua uiterlijk en bestandsnaam met de texturen voor water in Half Life 2. Sommigen suggereren nu dat de ontwikkelaars van S.T.A.L.K.E.R. tijdelijk gebruik hebben gemaakt van de texturen van de andere games, om ermee te testen. Later zouden daarvoor dan andere texturen in de plaats moeten komen, maar omdat het ontwikkelteam van S.T.A.L.K.E.R. nogal vaak van bezetting veranderde zou het kunnen dat nieuwe ontwikkelaars de texturen niet herkende en dachten dat het zelfgemaakte exemplaren waren.

Uit een reactie van id Software, ontwikkelaar van Doom 3, komt in ieder geval naar voren dat er geen toestemming was van hen om de texturen te gebruiken. "Ik heb de berichten gezien, maar we werken momenteel hard aan Enemy Territory: Quake Wars en onze eigen interne projecten, waardoor ik de zaak nog niet goed heb kunnen bekijken, of heb kunnen controleren dat de claims waar zijn. Van wat ik gezien heb is het in ieder geval zorgwekkend, maar het zou ook kunnen dat het uiteindelijk een storm in een glas water is. Totdat we het uitgezocht hebben doen we nog geen uitspraken over eventuele vervolgstappen van onze kant", aldus CEO Todd Hollshead van id Software. GSC Game World, ontwikkelaar van S.T.A.L.K.E.R. en Valve, ontwikkelaar van Half Life 2, hebben nog niet gereageerd op de berichten.