2min

Tags in dit artikel

, , ,

Er zijn meerdere details uitgelekt over de GeForce 9800 GTX. VR-Zone heeft namelijk een aantal PowerPoint-slides van NVIDIA weten te bemachtigen. De GeForce 9800 GTX moet de snelste single-gpu-kaart in het assortiment van NVIDIA worden en de lanceerdatum van de kaart staat gepland op 25 maart.

Op de PowerPoint-slides vinden we een aantal interessante dingen die verder ingaan op de specificaties van de videokaart. De core van de videokaart heeft, zoals op de PowerPoint-slides te zien is, een snelheid meegekregen van 675 MHz. Het geheugen van de kaart moet het doen met een snelheid van 1,1 GHz. Normaal zouden we nu de shaderclocks gaan noemen, maar NVIDIA heeft er voor gekozen om een andere naamgeving te gebruiken. De shaders gaan voortaan onder de naam processor cores door het leven. De processor cores doen hun werk op een snelheid van 1,69 GHz.

Als je deze kaart op het oog hebt en je wilt hem kopen, dan moet je er wel rekening mee houden dat de kaart twee sloten in beslag zal nemen. Bij de voeding is er echter ook nog een vereiste, want de kaart haalt de stroom uit twee 6-pins pci-e stroomconnectors. De kaart zal volgens NVIDIA niet minder dan 156 Watt verstoken.

Als we kijken naar de concurrentie, dan zien we dat deze kaart het moet gaan opnemen tegen de Radeon HD 3870 X2 die over een dual-gpu beschikt.
Aangezien de GeForce een single-gpu is en de Radeon een dual-gpu kan dit nog wel is een interessante strijd worden tussen de kaarten.

De kaart zal van eigenaar wisselen voor een prijs die tussen de 299 dollar en 349 dollar ligt. Mocht je interesse hebben in het bekijken van meerdere slides, dan kun je hier een kijkje nemen.