min

Tags in dit artikel

,

De tien minuten durende opensource-kortfilm "Big Buck Bunny" vierde gisteren, na zijn premiere in de bioscoop en op DVD, zijn internet-premiere.

"Big Buck Bunny" is de tweede opensource-film van het Blender instituut, de voorloper van deze nieuwe film was "Elephants Dream". De film is vanaf nu vanaf de projectpagina verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder formaten in HDTV-resoluties.

De film werd evenals zijn voorloper volledig open source gemaakt. De film is vrij beschikbaar, evenals het productiemateriaal waarmee je zelfs een vervolg kunt maken. Ook de gebruikte software, de opensource-3Dsuite Blender, is open source. De gebruikte licentie voor het beeldmateriaal is de "Creative Commons Attribution 3.0"-licentie. Er komt ook nog een opensource-game aan gebaseerd op de karakters uit "Big Buck Bunny".

Er is al een volgende opensource-film door het team in de planning, hieraan zal echter pas begonnen worden wanneer versie 2.5 van Blender volledig bruikbaar is rond eind 2008, begin 2009. Het team roept dan ook op om vooral de DVD te blijven kopen, ook nu de download beschikbaar is, om de inkomsten te kunnen gebruiken voor de productie van de volgende film.