2min

Tags in dit artikel

,

Na vorig jaar heeft AMD ook dit jaar minder positieve cijfers bekend gemaakt. Het gaat om het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Vorig jaar maakte AMD nog bekend dat het een nettoverlies van 364 miljoen dollar geleden heeft. Dit jaar komt daar nog eens 52 miljoen dollar meer bij, in totaal bedraagt het nettoverlies nu 416 miljoen dollar. Ook zag het bedrijf de omzet flink dalen, namelijk met 21 procent. Er werd in het eerste kwartaal van dit jaar voor 1,18 miljard dollar aan chips verkocht.

Toch vallen de cijfers mee ten opzichte van de verwachtingen van de analisten. Die verwachtten namelijk een omzetdaling van maar liefst 35 procent. Ook verwachtten de analisten dat de waarde van de aandelen zou dalen met 66 dollarcent, uit de cijfers blijken de aandelen slechts met 62 dollarcent gedaald te zijn.

Enkele divisies van AMD hebben zware klappen gehad. Zo zag de processordivisie de omzet dalen naar 938 miljoen dollar, dit is 21 procent minder ten opzichte van vorig jaar. Ook de divisie die gaat over de grafische chips zag de omzet fors dalen, namelijk met 15 procent naar 222 miljoen euro.

De verwachting van AMD is dat er in het tweede kwartaal van dit jaar niet veel verbetering te zien zal zijn. Dit is een tegenvaller voor de analisten aangezien de concurrent Intel eerder deze week aangaf dat het dal van de economische crisis na dit kwartaal wel bereikt is. AMD denkt hier blijkbaar anders over.