1 min

De ICT-sector in Nederland groeit op dit moment met 2,1 procent ongeveer drie keer zo snel als de totale Nederlandse economie. Dit komt vooral door innovatieve cloudoplossingen, aldus de ICT-marktmonitor. Verder stelt de monitor dat 51,7 procent van alle ICT-vacatures gericht is op ontwikkelaars.

De Nederlandse ICT-sector is vooral op zoek naar ontwikkelaars met een HBO-diploma. De instroom bij ICT-opleidingen is vorig jaar met zo’n 10 procent gestegen, maar dat is nog lang niet voldoende om te voldoen aan de vraag vanuit de markt.

De vraag naar ICT-professionals zal naar schatting in de komende 5 jaar met zo’n 18 procent groeien. Lotte de Bruijn, directeur van ICT Nederland, laat weten dat er nog veel kan worden verbeterd als de vraag en het aanbod beter op elkaar worden afgestemd.

Verwacht wordt dat de ICT-bestedingen van Nederlandse bedrijven, overheden en consumenten zo’n 34,3 miljard euro zal bedragen. Er zal vermoedelijk vooral veel geïnvesteerd worden in cloudcomputing. Private Cloud-bestedingen aan applicatiesoftware zullen in 2014 met 30 tot 40 procent groeien en bestedingen aan opslag in de cloud zal naar verwachting met 50 procent groeien. De cloud maakt in 2014 duidelijk zijn opmars in Nederland.