min

Tags in dit artikel

, , ,

Tiscali b.v., een dochter van het Europese internetbedrijf Tiscali, introduceert vandaag Tiscali by Phone. Met deze nieuwe gratis dienst kan men gemakkelijk e-mailen zonder computer. E-mails kunnen via de mobiele of vaste telefoon worden beluisterd en zelfs worden beantwoord, niet met toetsen maar met gebruik van de stem. Bovendien kan men via Tiscali by Phone naar het buitenland bellen tegen een voordelig tarief.

Tiscali by Phone biedt naast het gemakkelijk afhandelen van e-mailberichten via de (mobiele) telefoon toegang tot andere interessante informatie, zoals de actuele beurskoersen, dagelijkse horoscoop en het weerbericht. De gebruiker geeft aan de computer met de stem opdrachten zoals "e-mail" en "weer" waarna de inhoud van de gewenste e-mail of de andere informatie begrijpelijk en verstaanbaar door de computer wordt voorgelezen. Ook kunnen gebruikers met de stem e-mails beantwoorden en versturen. De ontvanger van die mail krijgt dan een bericht met een voice-bijlage. Zo kan men heel gemakkelijk en zonder een computer binnen handbereik e-mails afhandelen.

Via Tiscali by Phone kan voor een voordelig vast tarief van 20 eurocent per minuut, plus eventueel de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon, gebeld worden naar West-Europa, Canada en de Verenigde Staten. Vanaf vandaag is Tiscali by Phone ‘live’ te vinden op de portal van Tiscali: www.tiscali.nl. Iedereen, ook niet-Tiscali abonnees, kan vanaf vandaag bellen naar het telefoonnummer 0900 84 83 om gebruik te maken van de voordelen van Tiscali by Phone.

Voor de e-mail dienst moet men zich via http://phone.tiscali.nl registreren. De registratie heeft als bijkomend voordeel dat een persoonlijk adresboek kan worden aangelegd waarmee snel en eenvoudig kan worden gebeld en gemaild. Bellers hoeven dan alleen maar een naam te noemen, waarna Tiscali by Phone automatisch het juiste e-mailadres of telefoonnummer zoekt. Het beluisteren en beantwoorden van e-mail was al beschikbaar voor betalende abonnees van Tiscali.