1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tiscali Nederland, onderdeel van één van Europa’s grootste internetcommunicatiebedrijven, is de eerste internet service provider in Nederland die particuliere en zakelijke gebruikers in staat stelt eenvoudig en naadloos over te stappen naar een andere provider. Zowel via de site www.tiscali.nl als via www.overstappendoejezo.nl kunnen niet-Tiscali-abonnees volledig geautomatiseerd overstappen naar Tiscali ADSL.

De actie volgt het besluit van OPTA van 6 mei 2004 in een geschil tegen KPN dat overstappen tussen providers met een onderbreking van dienstverlening van maximaal een uur mogelijk moet maken. Voorheen kon dit meer dan 6 weken duren. Tiscali heeft inmiddels diverse geautomatiseerde overstappen gerealiseerd en biedt niet-Tiscali-abonnees vanaf nu de mogelijkheid om gratis en eenvoudig over te stappen naar Tiscali ADSL.

Dit besluit van de OPTA geldt overigens niet alleen voor Tiscali maar ook voor BBned en Versatel. Consumenten en bedrijven kunnen dus vanaf nu direct overstappen van het ene naar het andere netwerk.