1 min

Tags in dit artikel

,

Vele gamefans zullen wel al ooit gedroomd hebben om een eigen game te kunnen ontwerpen, en dat zal volgend jaar kunnen in Breda.
Op de allereerste Game Academy van Nederland krijgen de studenten onder meer les in conceptontwikkeling, techniek, ontwerpen en marketing voor computerspellen.

De opleiding is een onderdeel van de Hogeschool Breda en zal ongeveer in augustus van 2006 z’n deuren openen.
Het initiatief komt van gamehuis Playlogic en het stadsbestuur. Het is in de eerste plaats de bedoeling om ontwerpers van videogames af te leveren, maar na onderzoek bleek dat er voor de afgestudeerden ruime kansen klaar liggen in de andere ICT-sectoren, bijvoorbeeld als vormgever of ontwikkelaar van simulaties.

Van de zestig ontwerpers die bij Playlogic in Breda werken komt een groot deel uit Frankrijk, België en Groot-Brittannië. De voertaal zal Engels worden, waardoor studenten uit andere landen van harte welkom zijn.

Per jaar zal de opleiding negentig studenten selecteren. "De industrie vraagt om afgestudeerden die een goed abstractievermogen hebben, creatief en sterk gemotiveerd zijn", stelt de school.
De ene helft zal zich specialiseren in programmeur, terwijl de andere helft gaat voor ‘visual artist’.

Het Nederlandse ministerie van onderwijs moet de opleiding wel nog goedkeuren, maar het ministerie van economische zaken steunt en stimuleert het initiatief alvast wel.