1 min

Tags in dit artikel

,

Aan de lange rij van Gameboy-introducties komt voorlopig geen einde. De Japanse spelcomputerfabrikant brengt net voor de kerstdagen een nieuwe draagbare spelcomputer op de Europese markt, een die nog kleiner is dan zijn voorgangers.

De Gameboy Micro weegt slechts 85 gram en kost 99 euro. Volgens Nintendo gaat het om de kleinste spelcomputer ter wereld. Het speeltje heeft een scherm van 5 centimeter en wordt uitgevoerd in vier kleuren.

Nintendo voert op de markt voor draagbare spelcomputers een zware slag met Sony. Jarenlang was het bedrijf heer en meester op dit terrein, maar Sony kwam eind vorig jaar met een apparaat waarop ook films en muziek zijn af te spelen. Deze Sony Playstation Portable (PSP) ligt op 1 september in de Nederlandse winkels.

Nintendo heeft naast de gameboy ook de Nintendo DS, die speelplezier op twee schermen mogelijk maakt, als wapen in de concurrentiestrijd gegooid. In de Verenigde Staten wordt de prijs van de DS volgende week verlaagd van 150 naar 130 dollar om meer kopers te trekken. Voor de Europese markt, waar het apparaatje net geen 150 euro kost, is geen prijsverlaging aangekondigd.