min

Tags in dit artikel

, , , ,

Topman Allard van Microsoft, heeft vorige week in een interview op het X05-evenement, dat door Microsoft zelf is georganiseerd, voorspeld dat er een tekort aan Xboxen zal zijn bij de release van de Xbox 360.

In een eerder interview gaf Allard aan dat er geen problemen zouden zijn met de toewijzing van de XBOX’en aan de verschillende landen. Allard heeft nu toegegeven dat er wel tekorten verwacht kunnen worden, maar dat dergelijke tekorten zich niet zullen beperken tot één land of continent.

Microsoft wil de kwaliteit van haar product garanderen, waardoor er waarschijnlijk te weinig Xboxen zullen verschijnen. De Xbox komt over de hele wereld praktisch tegelijkertijd uit, waardoor het tekort zich ook niet tot bepaalde gebieden zal beperken, maar wereldwijd.

In tegenstelling tot de gewone Xbox zal Europa dus geen jaar moeten wachten, maar mogen we hem hier al op 2 december verwachten, de ideale tijd voor kerst en sinterklaas dus.

De prijs ligt al vast, 299 euro voor de light edition en 399 euro voor de premium edition. Bij de premium edition krijgt men er een draadloze controller bij, een harde schijf met 20 Gigabyte ruimte en veel extra’s zoals de "making of Xbox 360" en daarbij komt nog een gold packet voor Xbox live. Wanneer je de extra onderdelen die je krijgt apart koopt, betaal je toch een stuk meer, waardoor de premium edition zeer aantrekkelijk wordt.

Sony zal dus zeker zijn best moeten doen om de XBOX 360 te overtreffen met de PS3, zowel qua prijs als qua prestaties.

We bedanken z-man voor het insturen van dit bericht.