1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een forum voor fans van AMD processors is gisteren gesloten, nadat er op het forum een lek was gevonden dat middels het bekende WMF lek in Windows uitgebuit kon worden.

De eerste melding van het lek werd zaterdag door één van de leden ontdekt. Waar de discussies op het forum normaliter gaan over AMD pc’s en anti Intel gevoelens stond de algemen discussie de rest van het weekend volledig in het teken van het lek.
Dat viel ook Mikko Hypponen, die werkzaam is bij F-Secure, op. Hij meldde zijn bevindingen op we weblog van zijn bedrijf. AMD heeft het lek inmiddels gedicht en het forum tijdelijk offline gehaald.

Volgens een woordvoerder van AMD is het forum direct offline gehaald na AMD op de hoogte was gesteld van het lek. Het forum wordt niet door AMD zelf onderhouden, en volgens AMD heeft het bedrijf in kwestie waarschijnlijk vergeten om de software te updaten.

Het forum is overigens inmiddels weer online, het lek is gedicht en de discussies over AMD PC’s en anti Intel gevoelens zijn weer volop in gang.