QNAP kondigt de beschikbaarheid van zijn nieuwe 8-bay, quad-core NAS-server aan, de TS-832X. Deze beschik over twee ingebouwde 10 GbE SFP+-poorten voor het verwerken van bandbreedte-eisende taken zoals grote data-applicaties, snelle back-up en gecontaineriseerde applicaties.

De TS-832X haalt zijn kracht uit een AnnapurnaLabs Alpine AL-324 quad-core 1,7 GHz Cortex-A57 processor met 2 GB/8 GB DDR4 werkgeheugen. Dit kan eventueel worden uitgebreid tot 16 GB. Het apparaat biedt een rekenkracht van 32K DMIPS, wat een prestatie-upgrade van 40 procent moet realiseren.

Er is ondersteuning voor SSD-caching en Qtier-technologie voor het optimaliseren van opslag. Qtier stuurt de geautomatiseerde gelaagdheid van opslagoplossingen. Veelgebruikte gegevens worden automatisch verplaatst naar hoog presterende opslaglagen en minder gebruikte gegevens naar goedkopere schijven met hoge capaciteit. Daardoor moeten bedrijven goede prestaties van applicaties leveren tegen lagere opslagkosten.

Mogelijkheden

De TS-832X bevat twee PCIe-sleuven zodat organisaties en professionals naar wens kunnen uitbreiden. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een 10 GbE-netwerkkaart te installeren om werkbelastingen met intensief bandbreedtegebruik te versnellen of een USB 3.1 Gen.2-kaart (10 Gbps) voor het overdragen van grote mediabestanden naar/vanaf een USB-opslagmedium. Ook een PCIe-kaart voor draadloze netwerken om de NAS als draadloos basisstation te gebruiken of een QNAP QM2-kaart om M.2-SSD’s toe te voegen voor de configuratie van SSD-caching behoren tot de mogelijkheid. Er zijn ook QM2-kaarten met 10 GbE 10GBASE-T-connectiviteit voor SSD-caching met snelle netwerkverbinding op één kaart.

De NAS-oplossing moet de dagelijkse productiviteit versnellen vanwege de mogelijkheden voor bestandsopslag, reservekopieën, deeltoepassingen, synchronisatie en gecentraliseerd beheer. Dit gebeurt met het QTS-besturingssysteem van QNAP. Vanuit de App Center kunnen gebruikers de functies van de NAS uitbreiden, zoals Container Station voor gecontaineriseerde toepassingen in LXC en Docker.

QNAP maakt de TS-832X per direct beschikbaar, waarbij te kiezen valt uit een model met 8 GB DDR4 RAM en een model met 2 GB DDR4 RAM. In de aankondiging noemt QNAP geen adviesprijs, een snelle zoekopdracht levert ook nog niets op.