1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Playstation Portable ligt nog geen jaar in de Nederlandse rekken, maar de geruchten over een verbeterde versie worden steeds sterker. Volgens het tijdschrift PlayStation Magazine zou deze vernieuwde Playstation Portable al in maart 2007 in Japan verschijnen.

Op vele sites wordt de nieuwe PSP als PSP 2 bestempeld, maar zo zou hij helemaal niet gaan heten. Sony zou de naam behouden, en de productie van de oudere versie zou worden stopgezet. De prijs zou behouden blijven, wat ook meteen zou verklaren waarom de prijs van de huidige PSP niet is gedaald.

Dit zou een grote verandering zijn in vergelijking met de huidige strategie van Sony. Tussen de verschillende gewone Playstation versies zat gemiddeld een vijf à zes jaar. Met deze nieuwe strategie hoopt Sony waarschijnlijk de verkoop van de console hoog te houden.

Belangrijker zijn natuurlijk de veranderingen aan de console. In de nieuwe PSP zou 8GB geïtegreerd flashgeheugen zitten en er zou een camera aanwezig zijn. Het UMD-slot zou vernieuwd worden en algemeen zou hij veel kleiner zijn dan de huidige versie. Ongetwijfeld horen we hier nog meer over.