1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Xbox Live Videodienst van Microsoft heeft deze week met technische problemen te kampen gehad, doordat Xbox eigenaren massaal gebruikmaakten van de dienst.

Vorige week woensdag ging Xbox Live Video Marketplace van start en de dienst bleek direct enorm populair. Donderdag wilden zoveel mensen video’s downloaden via de dienst, dat er technische problemen optraden. Hierdoor kregen sommige mensen hun video traag binnen of zelfs helemaal niet.

De problemen waren voor Microsoft en voor haar gebruikers een onaangename verrassing, zo is te lezen op de officiële weblog van het Xbox team. Volgens Larry Hryb van Microsoft werkt het team keihard aan een oplossing. Ook liet hij weten dat mensen hun Xbox Live points terugkrijgen als ze hun film slecht of niet ontvangen hebben. Uit de laatste update op het Xbox Forum die gisteren geplaatst werd is verder te lezen dat het Xbox team 96 uur achtereen gewerkt heeft aan het probleem en dat de snelheden nu over het algemeen weer hoger moeten zijn.

Daarnaast merkte Hryb op dat er soms bij gratis content een melding kan verschijnen dat de Live points afgeschreven zijn, maar dat er in dat geval niet daadwerkelijke points worden afgeschreven.