min

Tags in dit artikel

,

Afgelopen zaterdag ging Nintendo’s Wii in de verkoop in Japan. Buiten was het behoorlijk koud, maar dat hield de vele enthousiaste Nintendo fans niet tegen, ook al is de beschikbaarheid van de Wii een stuk beter dan die van de PS3.

"Mijn vrienden vinden mij een idioot. Ze snappen niet waarom iemand op de launchdag in de rij gaat staan, als je de Wii iets later ook gemakkelijk kan krijgen. Maar het is gewoon leuk om hier in de rij te gaan staan.", aldus de 24-jarige Junpei tegenover persbureau Reuters.


Lange rijen voor Bic Camera in Tokyo (© IGN.com)

En rijen stonden er zeker, Junpei zelf stond in een rij van ongeveer 2.000 mensen voor de winkel Bic Camera in Tokyo. Nog eens 1.000 mensen hadden een pre-order bij de winkel geplaatst en daarmee was Bic Camera meteen door haar voorraad van 3.000 Wii’s heen. In totaal heeft Nintendo voor de launch in Japan 400.000 exemplaren verscheept, vier maal zo veel als het aantal PS3’s dat Sony bij de launch beschikbaar had. Nintendo zal de komende weken nog 600.000 consoles richting Japan verschepen.

Alhoewel er dus veel Wii’s beschikbaar waren, hadden de meeste winkels binnen een uurtje geen exemplaren meer over. De meeste winkels waren al gauw weer gestopt met het aannemen van pre-orders en tijdes de ochtend van de launch moesten winkels de lange wachtrijen afkappen, om niemand onnodig te laten wachten.


Nintendo had voor de launch een man in een Sonicpak geregeld (© IGN.com)

Overigens had Nintendo niet heel groots uitgepakt voor de echte launch, die plaatsvond bij Bic Camera in Tokyo. Sony had bij de launch in Bic Camera geregeld dat Ken Kutaragi op kwam dagen, maar Nintendo had alleen voor een man in een Sonic the Hedgehogpak geregeld. Sonic viel echter in het niet bij de Nintendofan, die zich in een zelfgemaakt Wiimote kostuum had gehesen. De blijdschap van de man die de eerste Wii overhandigd kreeg was er echter niet minder om, hij had al meer dan 24 uur voor de winkel staan wachten.


De Nintendofan in het zelfgemaakte Wiimote kostuum kreeg veel aandacht
(© Gamespot.com)