Er lopen al een tijdje speculaties rond dat Sony met een 120 GB PlayStation 3 zal komen die de 80 GB-versie moet gaan vervangen. Sony heeft deze geruchten tot op heden tegengesproken, maar de geruchten van de 120 GB-versie worden met de dag sterker.

Vorige week lekte Best Buy al met de mededeling dat Sony de productie van de 80 GB PlayStation 3 zal gaan stoppen, en enkel zich te gaan richten op de 40 GB-variant. Maar toen doken er geruchten op dat Sony met een vervanger voor de 80 GB zou komen omdat deze voor veel mensen niet aantrekkelijk genoeg bleek te zijn. De nieuwe versie zou een grotere harde schijf bevatten en tevens meegeleverd worden met de nieuwe Dual Shock 3-controller.

De geruchten worden steeds hardnekkiger nu ook GameStop tijdens een besloten bijeenkomst bekend heeft gemaakt dat de productie van de 80 GB PlayStation 3 definitief gestopt gaat worden, en deze vervangen wordt door een 120 GB-versie met Dual Shock 3-controller. Voorlopig blijft Sony de geruchten ontkennen. Aangezien de 80 GB-versie nog volop te verkrijgen is, zou het ook niet slim zijn om alvast de vervanger ervan aan te kondigen. Veel mensen verwachten dat het slechts een kwestie van tijd is voor de 120 GB-variant officieel wordt aangekondigd.