min

Tags in dit artikel

Uit onderzoek van iPingTest blijkt dat Nijmegen het hoogste gemiddelde heeft wat betreft internetsnelheden. Een jaar lang werden metingen gedaan met behulp van snelheidstool Nuria.

Internetgebruikers installeren sinds 2003 de snelheidstool Nuria om een beter inzicht te krijgen in de daadwerkelijke snelheid van hun internetverbinding. iPingTest heeft resultaten van gebruikers over het afgelopen jaar verzameld en komt tot de conclusie dat de internetverbindingen in Nijmegen gemiddeld het snelste zijn. De conclusies zijn gebaseerd of cijfers van 1,8 miljoen downloadmetingen, verdeeld over alle dagen van 2009 en over alle breedband-verbindingstypen.

Naast Nijmegen met bijna 15 Mbps, scoren ook Enschede, Amsterdam en Eindhoven uitstekend, met een gemiddelde die 20 procent hoger ligt dat het landelijk stedengemiddelde – bijna 10 Mbps. Den Haag, Groningen, Amersfoort en Leiden scoren het slechtst, alle vier de steden scoren meer dan 20 procent onder had stedengemiddelde en blijven allen onder de 8 Mbps.