1 min

Facebook heeft de afgelopen weken tot drie keer toe een flinke storing gehad waarbij de website onbereikbaar was. De storing duurt meestal één a twee uur voordat deze werd verholpen, gebruikers ervaren de storingen als zeer vervelend en merken ook op dat het steeds vaker raak is. Over de oorzaak van de storingen communiceert Facebook niets.

Op de statuspagina van Facebook valt te zien dat er de afgelopen twee weken drie flinke storingen zijn geweest die ervoor hebben gezorgd dat Facebook tijdelijk niet te bereiken was. In de tien weken daarvoor had het sociale netwerk nergens last van en draaide alles, op een kleine creditcard storing na, perfect.

Gisteravond was de laatste grote storing tussen 21:00 en 23:00 was het sociale netwerk niet bereikbaar en kon men geen gebruik maken van Facebook. Facebook meldt dat de Facebook Graph API onbereikbaar was en aangezien die alle data levert was Facebook onbereikbaar. Wel meldt Facebook dat het een probleem heeft gevonden en er een fix wordt uitgerold. Mogelijk komt hiermee een einde aan de storingen van de afgelopen twee weken.