2min

Veeam kondigt in een persbericht aan zijn portfolio van Availability-oplossingen uit te breiden. Hierdoor zal Veeam Availability voor IBM AIX en Oracle Solaris in het eerste half jaar van 2018 beschikbaar worden. De introductie komt voort uit het kunnen voldoen aan de databeschermingseisen van zakelijke klanten.

De ondersteuning betekent dat de zakelijke klanten hun legacy-oplossingen voor back-up kunnen vervangen door een complete oplossing voor databescherming en Availability. Bedrijskritische applicaties, systemen en data beloven binnen de zakelijke omgeving beschermd te worden. Een belangrijk onderdeel is de samenwerking met Cristie Software, de ondersteuning voor IBM AIX en Oracle Solaris is namelijk in samenwerking hiermee opgezet.

Doel

Gebruikers zijn in staat bedrijfstransformatie te stimuleren met het Aivalability-platform voor fysieke, virtuele en cloudworkloads. Veeam benadrukt dat meer dan 3000 klanten wereldwijd en 1000 bedrijven de Cristie-software specifiek gebruiken voor hun AIX- en Solaris-systemen. Wat Veeam specifiek met de ondersteuning wil bereiken, somt het techbedrijf als volgt op:

  • Non-Stop Business Continuity om direct welke app of data dan ook op iedere cloud te kunnen herstellen.
  • Digital Transformation Agility met multi-cloud datamanagement en -migratie. Daarbij kun je de gewenste cloud op jouw manier kiezen.
  • Analytics and Visibility met bruikbare inzichten voor data management, operationele prestaties en compliance.

Met Veeam Availability Platform streeft het bedrijf naar het leveren van een digitale ervaring die de zakelijke gebruiker verwacht. Dat gebeurt onder meer met Availability voor de always-on enterprise. Bedrijven moeten beschikken over Availability voor iedere applicatie en iedere data, op welke cloudinfrastructuur dan ook. Met de ondersteuning van IBM AIX en Oracle Solaris wil Veeam verder voortbouwen op dataprotectie voor virtualisatie.

Het is niet exact bekend wanneer de Veeam Availability voor IBM AIX en Oracle Solaris zijn intreden zal doen, maar er wordt in ieder geval de eerste helft van 2018 beloofd.