1 min

Tags in dit artikel

, ,

De specificaties van PCIe 6.0 zijn zojuist bekendgemaakt. De snelheid van datatransfers piekt op 64 GT/s (gigatransfers per seconde).

PCI-SIG maakt de details van PCIe 6.0 drie jaar na de lancering van het eerstvorige protocol bekend. PCIe 6.0 biedt snelheden tot 64 GT/s per lane. De introductie gaat een hoofdrol spelen in de meest schaalbare, kosteneffectieve computingsystemen ter wereld.

PCIe 6.0

Het nieuwe protocol heeft volledig nieuwe functies en verbeteringen van PCIe 5.0. Bandbreedte en stroom worden tweemaal zo efficiënt verwerkt. Forward Error Correction (FEC) en Cyclic Redundancy Check (CRC) voorkomen fouten. Pulse amplitude modulation biedt ondersteuning voor eerdere versies van het protocol. Reference clock architecture en ondersteuning van SRNS en SRIS modi zijn hetzelfde als PCIe 5.0.

Toepassingen

Naar verwachting wordt het protocol zo snel mogelijk omarmd in systemen voor AI, HPC, machine learning en IoT. Investeringen in apparatuur met het nieuwe protocol zijn relatief veilig omdat eerdere versies van het protocol worden ondersteund.

De introductie brengt PCI-SIG een stap dichterbij het doel van ’s werelds meest geavanceerde storagetoepassingen. Analisten verwachten dat het nieuwe protocol ervoor zorgt dat de markt voor PCI Express SSD’s tussen nu en 2025 met 40 procent groeit.