Vandaag is een render van de eerste smartphone van Amazon gepubliceerd. Volgens verschillende bronnen van BGR gaat de eerste smartphone van Amazon er zo uit zien. Het toestel heeft vooral veel weg van de iPhone 5 en de Nexus 4. Het unieke aan het toestel is naar verluidt dat er maar liefst zes camera’s op zitten, voor een unieke 3D-weergave.

Er gaan nu al jaren geruchten dat Amazon een smartphone in ontwikkeling heeft. Het bedrijf heeft inmiddels al enkele jaren eigen tablets met een eigen versie van Android. Daar komt naar verluidt in juni van dit jaar een smartphone bij.

Volgens eerdere geruchten krijgt het toestel naast de gebruikelijke camera aan de voor- en achterkant ook vier extra camera’s. Deze zitten allen op de voorkant, één in elke hoek. Het gaat om infraroodcamera’s die meten hoe de gebruiker naar het scherm kijkt, om op die manier een goede 3D-weergave op het scherm te kunnen creëren.

Als we de nieuwe render die vandaag online is geplaatst bekijken, dan zien we een smartphone die er vertrouwd uitziet. Dat komt voornamelijk omdat Amazon veel ontwerp-elementen van de iPhone 5 en de Nexus 4 heeft geleend.

Als alle geruchten waar zijn en het toestel inderdaad in juni wordt gepresenteerd, dan zullen we deze in Nederland en België voorlopig nog niet kunnen krijgen. De kans dat Amazon gaat uitbreiden en ook echt actief wordt in Nederland is nog steeds actueel. Het bedrijf is nog steeds op zoek naar Nederlands personeel, wanneer het bedrijf echt een volwaardige Nederlandse vestiging en website opent is echter niet duidelijk. Als Amazon in Nederland van start gaat is de kans vrij groot dat ook alle Kindle-tablets, settopboxen en smartphones hier beschikbaar komen.