2min

Tags in dit artikel

De oncrashbare pc van het bedrijf Dutch Network Engineers uit Capelle aan de IJssel blijkt wel degelijk vast te kunnen lopen. Uit test van Hardware.Info blijkt dat de claim van de leverancier weinig om het lijf heeft. De machine is getest met een aantal beruchte pakketten: 3DMark 2003, 3D Mark 2001 SE v330, Content Creation Winstone 2003 en Business Winstone 2002. Er werd hierbij niets aan de hardware of de software-instellingen veranderd. Dit om een zo getrouw mogelijk beeld te kunnen geven.

Hardware.info geeft toe dat een programma als 3DMark 2003 erg zwaar is voor de grafische kaart van de machine, een GeForce 4 MX kaart van ASUS. “Maar toch moet de kaart in staat zijn een aantal tests af te ronden”, aldus de testers. "Hoogstwaarschijnlijk hebben we hier te maken met een probleem met de driver, we rekenen dit probleem het systeem niet aan."

Ook de test met Content Creation Winstone 2003 (een vastgestelde cyclus van multimedia applicaties zoals Adobe Premiere, Adobe Photoshop, Macromedia Director en Macromedia Dreamweaver) verliep niet tot tevredenheid. Het lukte niet het programma af te ronden. "Het crashen van deze test bestaande uit standaard applicaties rekenen we de Stone Box bijzonder aan, een moederbord of ander systeem dat crasht zouden we dit namelijk ook niet vergeven." "Het niet kunnen voltooien van 3D Mark 2003 en Content Creation Winstone 2003 is geen goed teken." Hoewel Hardware.Info dus tot de conclusie komt dat de Stone Box van Dutch Network Engineers net als ieder ander Windows-systeem relatief eenvoudig op de knieën is te krijgen, complimenteren de testers het systeem op andere punten. “Dutch Network Engineers heeft een zeer stil en uiterst net geassembleerd systeem geleverd. Het is een zeer stabiel systeem dat probleemloos met normale applicaties zal weten om te gaan."