1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Als het aan Logitech ligt kunnen iPod gebruikers hun standaard oordopjes binnenkort inruilen voor een draadloze variant. Het bedrijf komt namelijk met een draadloze headset die werkt met bluetooth technologie.

Het apparaat, dat voor 150 dollar over de toonbank moet gaan, heeft een bereik van circa 30 meter. De koptelefoon, die achter de oren moet worden geklemd, heeft geïntegreerde knoppen waarmee de iPod kan worden bediend. De headset weegt slechts 90 gram en de draadloze adapter bijna 30 gram. Met de oplaadbare batterijen kan het apparaat 8 uur mee. Het opladen kost een kleine 2,5 uur.

De eerste reacties op de aankondiging van Logitech zijn gemengd. De verwachtingen zijn over het algemeen hoog en het blijkt dat veel iPod gebruikers wel zitten te wachten op een dergelijk apparaat.

De website iPodlounge heeft het apparaat al getest, maar was niet onder de indruk van de geluidskwaliteit en het comfort van de set. De site verwacht dan ook meer van de iMuffs van het Amerikaanse bedrijf Wi-Gear (zie foto rechts). Dit apparaat kan ook tegelijkertijd met een mobiele telefoon verbonden worden. Het apparaatje zet de iPod bij een binnenkomend gesprek dan op pauze, zodat de iMuffs als headset voor de telefoon gebruikt kan worden.