The Inquirer meldt dat Creative momenteel werkt aan een serie interessante accessoires voor haar Zen muziekspelers. De Zen Mini is een directe concurrent van Apple’s iPod.

De opvallendste accessoire van deze serie is een draadloze koptelefoon die door middel van Bluetooth in verbinding staat met de Zen. The Inquirer kreeg de mogelijkheid om een protype van dit model te testen en de eerste resulaten zijn veelbelovend.

De koptelefoon werkt met magnetische inductie waardoor slechts éénvijfde van de Bluetooth energie wordt gebruikt. De koptelefoon haalt zijn stroom uit één AAA-batterij en doet er 10 uur over om deze batterij leeg te maken.

Het bereik van de koptelefoon is ongeveer anderhalve meter en binnen dat bereik is de geluidskwaliteit altijd even goed, ook als de speler of de koptelefoon ten opzichte van elkaar verplaatst worden. Als het signaal minder wordt komt er helemaal geen geluid uit de koptelefoon. Er is dus een garantie dat als er geluid uit de koptelefoon komt, dit geluid altijd van goede kwaliteit is.

De koptelefoon wordt deze zomer op de markt verwacht. Er zijn nog geen richtprijzen bekend en het is ook nog niet duidelijk hoe het uiteindelijke product eruit zal gaan zien.