min

Tags in dit artikel

, ,

Een dertien jarige hacker beweert dat hij een programma heeft geschreven zodat er externe applicaties gedraaid kunnen worden op de iPod Touch. Het programma schijnt zo gemakkelijk te zijn dat iedereen het kan gebruiken om de iPod Touch mee te hacken.

In een persbericht heeft de hacker, onder nickname AriX, zijn iJailbreak onder de aandacht gebracht. De hack van AriX werkt alleen op de iPod Touch en alleen wanneer de gebruiker een Intel-Mac heeft. Volgens gebruikers op de site MacRumors.com werkt de hack zonder problemen.

Er zijn al verschillende hack-programma’s voor de iPod Touch te vinden waarmee de gebruiker externe applicaties op de mediaspeler kan draaien, maar deze vereisen allemaal dat de gebruiker verstand heeft van wat de hacker doet. iJailbreak is speciaal voor de mensen die niet weten hoe je software hackt en dit ook niet willen weten. Het enige wat de gebruiker moet weten is hoe hij de iPod Touch herstart. Voor de rest doet het programma alles automatisch.

AriX heeft naar eigen zeggen ongeveer negen uur erover gedaan om in AppleScript een programaatje te schrijven dat al het scripting automatisch doet. Er is volgens de hacker een kleine kans dat het programma de iPod Touch tot een baksteen omtovert. Wanneer de gebruiker hier wel last van heeft hoeft hij alleen maar zijn iPod Touch even terug te zetten naar de standaard fabrieksinstellingen.