2min

Tags in dit artikel

, , ,

Naarmate de lancering van de Bloomfield’s dichterbij komt duikt er ook steeds meer informatie op over hardware die geschikt is voor deze nieuwe processoren. Vandaag was dit ook het geval, want er is meer informatie vrijgekomen over de prijzen van de moederborden die gebruikmaken van de X58-chipset.

Op OcUK zijn drie moederborden verschenen die de desbetreffende chipset aan boord hebben. De prijzen bij deze moederborden zijn ook vermeld. Het gaat hier om de Intel Smackover, de Asus P6T Deluxe en de Asus P6T Deluxe "OC Palm Edition".

Van deze drie moederborden is de Intel Smackover de goedkoopste. Deze zal voor een adviesprijs van ongeveer 303 euro van eigenaar verwisselen. Verscheidene mensen vinden dit veel geld wanneer er naar de features gekeken wordt. Zo beschikt het moederbord over vier geheugen-sloten en is men niet bijzonder tevreden over het design van het moederbord. De geheugen-sloten zouden namelijk dichtbij de socket van de CPU zitten.

Het tweede moederbord op de lijst is de Asus P6T Deluxe. Dit moederbord is iets duurder dan de Intel Smackover, want dit moederbord gaat over de toonbank voor een bedrag van 326 euro. Dit moederbord beschikt echter wel over zes geheugen-sloten, waardoor triple-channel mogelijk wordt. Ook is men meer te spreken over het design en zijn de features van het moederbord beter als die van de Intel Smackover.

De Asus P6T Deluxe "OC Palm Edition" is nagenoeg gelijk aan de Asus P6T Deluxe. Het meest opvallendste aan het eerstgenoemde moederbord is het LCD-display dat door Asus meegeleverd wordt. Hierop is informatie af te lezen over het systeem met betrekking tot het overklokken. Dit moederbord zal voor een adviesprijs van 365 euro verkocht gaan worden.

OcUK is volgens Fudzilla overigens niet de goedkoopste site om moederborden aan te schaffen, maar het geeft wel een indicatie van de prijzen die verwacht kunnen worden. Op dit moment is het afwachten wat andere producenten van moederborden met hun prijzen gaan doen, want dan kunnen er betere conclusies worden getrokken. Één ding staat zo goed als vast en dat is dat de moederborden met de X58-chipset over het algemeen tijdens de lancering niet goedkoop zullen zijn.