1 min

Tags in dit artikel

, ,

Moederbord fabrikant ASRock heeft vandaag officieel haar nieuwe X58-moederbord gelanceerd voor de Core i7 en Core i7-Extreme. Het bord heet, en hoe kan het ook anders, de ASRock X58 Extreme.


Het nieuwe bord beschikt over een X58-chipset met een ICH10R southbridge die je de nodige aansluit mogelijkheden bezorgt. Onder andere zes SATAII-connectoren, IEEE 1394, ATA133 en een set USB-poorten. Het bord krijgt tevens een Power eSATA/USB poort zodat eventueel apparaten als de OCZ Throttle moeiteloos aangesloten kunnen worden.


De echte gamer kan zijn hart kwijt met de mogelijkheid tot 3-Way CrossFireX of Quad-SLI dankzij de drie PCI-Express sloten. Het geheugen kan tot een maximum van 2000 MHz worden overklokt, hierbij dient men rekening te houden met de gebruikte Core i7 processor. Zoals ook in onze Core i7 overklok tutorial te lezen valt moet de processor hard zijn best doen wil het de 2000 MHz van het geheugen kunnen waarborgen.

Over de prijs is bij ons nog niks bekend maar we verwachten dat het onder de gemiddelde marktprijs zal liggen gezien ASRock’s reputatie als prijsvechter.